PRIVATUMO POLITIKA

Gerbiame Jūsų privatumą, todėl svetainės privatumo politika (toliau – „Privatumo politika“) siekiame aiškiai ir skaidriai informuoti, kaip tvarkome Jūsų asmens duomenis. Ši privatumo politika yra skirta asmenims, kurie lankosi svetainėje www.ziniugidas.lt ir naudojasi ar ketina naudotis mūsų tinklalapyje teikiamomis paslaugomis. Norėdami įvykdyti savo įsipareigojimus Jums bei užtikrinti kokybišką paslaugų teikimą, mums reikalingi tam tikri asmens duomenys.

Svetainės Privatumo politika nurodo apsilankiusių naudotojų pagrindinius asmens duomenų tvarkymo principus, tvarką, asmens duomenų subjekto teises ir pateikia kitą svarbią informaciją. Kviečiame atidžiai perskaityti ir susipažinti su šia Privatumo politika, o iškilus bet kokiems klausimams, rekomenduojame susisiekti su mumis elektroniniu paštu pagalba@ziniugidas.lt arba telefonu +37067730485.

ASMENS DUOMENŲ VALDYTOJAS

Elija LT, UAB, įmonės kodas 303363248,

Buveinė: Veiverių g. 9B-1, LT-11346 Vilnius.

Tel. +37067730485, el. paštas: pagalba@ziniugidas.lt

ASMENS DUOMENŲ TVARKYTOJAS

UAB „Interneto vizija“, į. k. 126350731,

Buveinė: Kubiliaus g. 6, LT-08234 Vilnius.

Tel. +37052324444, el. paštas: info@iv.lt

KAS YRA ASMENS DUOMENYS?

Asmens duomenys, tai bet kokia informacija apie fizinį asmenį, kurio tapatybė nustatyta arba kurio tapatybę galima nustatyti (duomenų subjektas). Asmens duomenų pavyzdžiai yra: asmens vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas ir pan.

TVARKOMI ASMENS DUOMENYS, TVARKYMO TIKSLAS, TVARKYMO PAGRINDAS

Tvarkomi asmens duomenys Asmens duomenų tvarkymo tikslas Asmens duomenų tvarkymo pagrindas
Registruoto vartotojo ar partnerio vardas, pavardė, el. paštas, telefono numeris. Asmens duomenys tvarkomi siekiant sutarties sudarymo bei tinkamo paslaugų teikimo užtikrinimo, kadangi privalome identifikuoti sutarties šalį bei turėti galimybę su ja susisiekti. Sutarties vykdymas.
Registruoto vartotojo arba partnerio prisijungimo duomenys prie paskyros (el. paštas, paskyros slaptažodis). Asmens duomenys tvarkomi siekiant vartotojui arba partneriui sudaryti galimybę prisijungti prie savo paskyros svetainėje bei naudotis mūsų teikiamomis paslaugomis. Sutarties vykdymas.
Sutikimas su svetainės taisyklėmis ir IP adresas. Sutikus su tinklalapio taisyklėmis, šį sutikimą galime rasti mūsų duomenų bazėje kartu su IP adresu iš kurio sutikimas buvo duotas. Duomenys tvarkomi siekiant įrodyti, jog sutikote su svetainės taisyklėmis. Sutikimas.
Sutikimas gauti rinkodaros pranešimus (naujienlaiškių prenumerata). Išreiškus sutikimą gauti rinkodaros pranešimus, šį sutikimą galime rasti mūsų duomenų bazėje. Duomenys tvarkomi siekiant el. paštu Jums siųsti tiesioginės rinkodaros pranešimus ir tokiu būdu Jus informuoti apie svetainės naujienas bei specialius pasiūlymus. Sutikimas.
Tvarkome asmens duomenis susijusius su komunikacija, kuria apsikeičiame bendraudami el. laiškais, trumposiomis SMS žinutėmis bei naudodamiesi socialiniais tinklais. Duomenys susiję su komunikacija yra tvarkomi siekiant sutarties sudarymo ir tinkamo paslaugų teikimo užtikrinimo bei paslaugų tobulinimo. Sutarties vykdymas.
Slapukai. Duomenys tvarkomi siekiant sužinoti lankytojo elgseną svetainėje bei pagerinti svetainės funkcionalumą. Sutikimas.

DALIJIMASIS ASMENS DUOMENIMIS

Mes nesidalijame svetainės naudotojo asmens duomenimis su trečiosiomis šalimis, nebent turime Jūsų sutikimą arba šis veiksmas būtinas siekiant garantuoti internetinės svetainės funkcionalumą ir užtikrinti mūsų paslaugų teikimą arba esant kitoms teisėtoms priežastims. Minėtais atvejais, asmens duomenimis dalijamės su trečiosiomis šalimis tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina. Asmens duomenimis su trečiosiomis šalimis galime dalintis šiais atvejais:

  1. Jūsų asmens duomenimis dalinsimės su svetainės partneriais iš kurių įsigysite kuponus, kadangi siekiame užtikrinti tinkamą mūsų paslaugų teikimą;
  2. asmens duomenys gali būti perduoti trečiajai šaliai atsakingai už svetainės informacinių technologijų sistemų priežiūrą;
  3. asmens duomenys gali būti perduoti specifinių paslaugų teikėjams. Pavyzdžiui, dalis Jūsų asmens duomenų gali būti perduoti trečiajai šaliai, kuri yra atsakinga už įmonės buhalterinę apskaitą;
  4. prie dalies svetainės lankytojo asmens duomenų turi prieigą svetainės analitikos paslaugų teikėjas – „Google Analytics“. Šis analitikos paslaugų teikėjas analizuoja svetainės lankomumo duomenis;
  5. asmens duomenimis galime dalintis turėdami tikslą apsaugoti mūsų bei mūsų klientų teisėtus interesus;
  6. reikalaujant teisėtvarkos ar teisėsaugos institucijoms, galime perduoti Jūsų asmens duomenis šioms institucijoms, siekiant tinkamai vykdyti galiojančius teisės aktus ir valstybinių institucijų nurodymus.

SLAPUKAI

Slapukai yra mažos apimties duomenų failai, kurie Jums sutinkant yra išsaugomi įrenginio kietajame diske arba interneto naršyklėje. Jie padeda išlaikyti tinklalapio funkcionalumą ir sklandų veikimą. Jų pagalba sužinome tinklalapio naudojimo tendencijas (ar apsilankoma pirmąjį kartą, kam buvo teikiami prioritetai paskutinio apsilankymo metu ir pan.), atsižvelgiant į tai, geriname teikiamas paslaugas bei atrenkame aktualius pasiūlymus.

Tinklalapyje naudojamas „Google Analytics“ įrankis, kuris slapukų pagalba renka duomenis apie tinklalapio lankytojų elgesį, jų lankomus puslapius, praleidžiamą laiką ir kitą panašią informaciją. Šis įrankis yra skirtas generuoti tinklalapio naudojimo ataskaitas ir yra naudojamas tik statistinės analizės tikslais. Daugiau informacijos apie renkamus duomenis galite sužinoti perskaitę „Google“ privatumo politiką. Ją galite rasti paspaudę šią nuorodą: https://www.google.com/policies/privacy/. Norėdami, kad Jūsų elgesys tinklalapyje nebūtų fiksuojamas, galite įsidiegti „Google Analytics“ papildinį. Jį rasite internetiniu adresu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Taip pat tinklalapis naudoja „Google Search Console“ internetinės svetainės valdymo ir stebėjimo platformą, kuri padeda įvertinti tinklalapio paieškos srautą (paspaudimus, parodymus, poziciją) ir našumą. Taip pat analizuoti internetinės svetainės indeksavimą paieškos sistemoje bei optimizuoti ir patobulinti tinklalapį.

Tinklalapis naudoja įvairių socialinių tinklų papildinius. Paspaudus jų nuorodas (pvz.: dalinantis pasiūlymu), Jūs būsite nukreipti į trečiųjų šalių svetaines, kurios taip pat naudoja slapukus ir gali rinkti duomenis. Jeigu norite sužinoti kokius duomenis renka ir saugo socialinių tinklų paslaugų teikėjai, galite peržiūrėti jų privatumo politikas. Internetinės nuorodos pateikiamos Privatumo politikos skiltyje „SOCIALINIAI TINKLAI“ .

Žemiau esančioje lentelėje pateikiami tinklalapyje naudojami slapukai, nurodant kokia yra jų paskirtis (funkcija) bei galiojimo terminas.

Slapukas Aprašymas Galiojimas Slapuko sukūrimo momentas
_ga „Google Analytics“. Naudojamas atskirti vartotojus. 2 metai Įėjimo į puslapį metu
_gid „Google Analytics“. Naudojamas atskirti vartotojus. 24 valandos Įėjimo į puslapį metu
_gat „Google Analytics“. Naudojamas užklausų srauto valdymui. 1 metai Įėjimo į puslapį metu
1P_JAR Šie slapukai naudojami rinkti svetainės statistiką ir stebėti konversijų rodiklius. 1 mėnuo Įėjimo į puslapį metu
HSID,SID Skaitmeniniu būdu pažymėti ir užšifruoti naudotojo (-os) „Google“ paskyros ID ir pastarojo prisijungimo laiko įrašai. 2 metai Įėjimo į puslapį metu
NID Unikalus ID, kurį naudodama „Google“ prisimena nuostatas ir kitą informaciją, 6 mėnesiai Įėjimo į puslapį metu
SIDCC Apsaugos slapukas, skirtas apsaugoti naudotojų duomenis nuo neteisėtos prieigos 3 mėnesiai Įėjimo į puslapį metu
SSID Slapukus nustato „Google+“ įrankis; jie leidžia integruoti „Google+“ papildinį svetainėje. 2 metai Įėjimo į puslapį metu
DV „Google“ skelbimų pritaikymas 2 metai Įėjimo į puslapį metu
OTZ „Google Analytics“ slapukas, naudojamas svetainių eismo informacijose 1 mėnuo Įėjimo į puslapį metu
PHPSESSID Saugoma svetainės sesijos informacija. Neribotas. Kol uždaromas naršyklės langas. Įėjimo į puslapį metu
Apačioje esantys slapukai saugomi tik prisijungusiems vartotojams Įėjimo į puslapį metu
woocommerce_cart_hash Saugoma informacija apie vartotojo surinktą pirkinių krepšelį. Iki tol kol vartotojas atsijungs nuo sistemos. Įėjimo į puslapį metu
woocommerce_items_in_cart Saugoma informacija apie vartotojo surinktą pirkinių krepšelį. Iki tol kol vartotojas atsijungs nuo sistemos. Įėjimo į puslapį metu
wp_woocommerce_session_a3139f93062130ca85d5535f6f62a82a Saugoma informacija apie vartotojo surinktą pirkinių krepšelį. Iki tol kol vartotojas atsijungs nuo sistemos. Įėjimo į puslapį metu
wordpress_logged_in_a Saugoma informacija, kad vartotojas yra prisijungęs. Iki tol kol vartotojas atsijungs nuo sistemos. Įėjimo į puslapį metu
wp-settings-1 Svetainės turinio valdymo sistemos slapukas – vartotojo nustatymai. Iki tol kol vartotojas atsijungs nuo sistemos. Įėjimo į puslapį metu

Primename, kad slapukai gali būti bet kuriuo metu pašalinti iš Jūsų įrenginio. Informaciją kaip tai padaryti rasite čia https://aboutcookies.org/how-to-delete-cookies/. Atkreipiame dėmesį, kad slapukų ištrynimas gali neigiamai paveikti naudojimąsi svetaine ir apriboti tam tikrų funkcijų veikimą.

JŪSŲ TURIMOS TEISĖS

Susipažinti su tvarkomais asmens duomenimis.

Jūs turite teisę gauti patvirtinimą ar su Jumis susiję asmens duomenys yra tvarkomi. Jeigu mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, turite teisę su jais susipažinti (kokie asmens duomenys tvarkomi, kokiu tikslu ir pan.).

Apriboti duomenų tvarkymą.

Jūs turite teisę reikalauti, kad būtų apribotas asmens duomenų tvarkymas esant tam tikroms aplinkybėms (jeigu užginčijamas duomenų tikslumas, paprieštarauta duomenų tvarkymui, asmens duomenys tvarkomi neteisėtai ir kt.).

Reikalauti ištaisyti duomenis.

Jūs turite teisę reikalauti, kad būtų ištaisyti su Jumis susiję netikslūs ar papildyti neišsamūs asmens duomenys.

Reikalauti ištrinti duomenis (būti pamirštam).

Jūs turite teisę reikalauti, kad Jūsų asmens duomenys būtų ištrinti (jeigu Jūs atšaukiate savo sutikimą ir nėra jokio kito teisinio pagrindo tvarkyti duomenis, asmens duomenys buvo tvarkomi neteisėtai ir kt.).

Teisė į duomenų perkeliamumą.

Jūs turite teisę gauti su Jumis susijusius asmens duomenis, kuriuos pateikėte mums, susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu, taip pat turite teisę juos persiųsti kitam duomenų valdytojui.

Teisė nesutikti su duomenų tvarkymu.

Jūs turite teisę bet kuriuo metu nesutikti, kad būtų tvarkomi su Jumis susiję asmens duomenys, net ir esant teisėtam pagrindui juos tvarkyti.

Teisė nebūti subjektu automatizuotam atskirų sprendimų priėmime, įskaitant profiliavimą.

Turite teisę, kad Jums nebūtų taikomas tik automatizuotu duomenų tvarkymu, įskaitant profiliavimą, grindžiamas sprendimas, dėl kurio Jums kyla teisinės pasekmės arba kuris panašiu būdu daro didelį poveikį.

Teisė atšaukti sutikimą.

Turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą ir remiantis Jūsų anksčiau duoto sutikimo pagrindu gauti duomenys nebebus tvarkomi.

Norėdami įgyvendinti savo turimas teises, kreipkitės į mus Privatumo politikos skiltyje „PAGALBA“ nurodytais kontaktais.

TIESIOGINĖ RINKODARA

Gavus Jūsų sutikimą, kurį išreiškėte pažymėdami varnelę specialiame langelyje, tvarkome asmens duomenis susijusius su rinkodara. El. paštu Jums siųsime tiesioginės rinkodaros pranešimus ir tokiu būdu Jus informuosime apie svetainės naujienas bei specialius pasiūlymus.

Pažymime, kad turite teisę atšaukti duotą sutikimą gauti rinkodaros pranešimus. Tai galite padaryti pasinaudoję vienu iš žemiau nurodytų būdų:

  1. susisiekę su mumis el. paštu;
  2. gautame el. laiške paspaudę naujienlaiškių prenumeratos atsisakymo nuorodą;
  3. svetainės vartotojo profilyje atžymėję naujienlaiškio prenumeratos funkciją (varnelę).

ASMENS DUOMENŲ SAUGUMO UŽTIKRINIMAS

Siekdami maksimaliai apsaugoti Jūsų asmens duomenis nuo neteisėto tvarkymo ir asmens duomenų pažeidimų, įdiegėme ir įgyvendiname įvairaus pobūdžio organizacines ir technines priemones. Šios priemonės yra:

  1. svetainės lankytojų asmens duomenys yra saugomi duomenų bazėje, kuri yra apsaugota slaptažodžiais;
  2. svetainės vartotojų, pardavėjų bei administratorių paskyros apsaugotos slaptažodžiais.
  3. svetainės serveris apsaugotas slaptažodžiu;
  4. svetainėje yra įdiegtos apsaugos, kurios riboja pakartotinų prisijungimų iš vieno IP adreso skaičių, t. y.  įdiegtos apsaugos nuo grubios jėgos atakų (angl. Brute Force Attack). Grubios jėgos atakos, tai bandymai atspėti svetainės lankytojo informacinės sistemos prisijungimo duomenis, įvedinėjant atsitiktines simbolių sekas ir naudojamas kombinacijas, kol randama tinkama kombinacija ir yra prisijungiama;
  5. svetainėje yra įdiegtas SSL (angl. Secure Sockets Layer) saugumo sertifikatas. SSL yra apsaugos technologija sukurianti užšifruotą ryšį tarp svetainės serverio ir naršyklės. Šiuo ryšiu siekiama užtikrinti, kad visi duomenys perduodami per svetainės serverį ir naršyklę liktų saugūs;
  6. svetainėje yra atliekami nuolatiniai turinio valdymo sistemos atnaujinimai;
  7. naudojama ugniasienė (angl. Firewall), kurios paskirtis apsaugoti įmonės kompiuterių tinklą, analizuojant bei kontroliuojant per jį einantį duomenų srautą;
  8. naudojama antivirusinė programinė įranga siekiant apsaugoti tinklalapio naudotojo asmens duomenis nuo virusų ir kenkėjiškų programų.

Taikome efektyvias asmens duomenų apsaugos priemones norėdami užtikrinti Jūsų asmeninės informacijos saugumą. Kita vertus, atkreipiame dėmesį, kad 100 % asmens duomenų saugumo garantuoti negalime, kadangi nėra visiškai saugios priemonės elektroninių bei fizinių duomenų perdavimui ir saugojimui užtikrinti.

ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMO LAIKOTARPIS

Svetainės naudotojo asmens duomenų saugojimo laikotarpis trunka tiek laiko, kiek to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ir (ar) numato teisės aktai. Įprastai asmens duomenų netvarkome ilgiau negu 10 metų nuo asmens duomenų tvarkymo pradžios. Atkreipiame dėmesį, kad pasiekus asmens duomenų tvarkymo tikslus, asmens duomenys yra sunaikinami.

NEPILNAMEČIŲ ASMENS DUOMENYS

Mes sąmoningai nekaupiame asmens duomenų apie nepilnamečius, kuriems yra mažiau negu 14 metų ir kurie naudojasi svetaine neturėdami tėvų arba globėjų sutikimo. Jeigu Jums yra mažiau negu 14 metų, nesinaudokite mūsų svetaine bei neteikite asmens duomenų neturėdami tėvų arba globėjų sutikimo.

TREČIŲJŲ ŠALIŲ INTERNETINIAI PUSLAPIAI

Mūsų svetainė gali turėti nuorodų į trečiųjų asmenų internetinius puslapius ir šaltinius. Mes neprisiimame jokios atsakomybės už šiose svetainėse ar puslapiuose skelbiamą turinį, tvarkomus asmens duomenis bei prekių ir paslaugų kokybę. Rekomenduojame prieš naudojantis trečiųjų šalių svetainėmis, susipažinti su šių svetainių privatumo politikomis bei naudojimo taisyklėmis ir tiesiogiai su jomis susisiekti, jeigu Jums kyla klausimų dėl to, kaip trečiųjų šalių svetainės naudoja Jūsų asmens duomenis.

SOCIALINIAI TINKLAI

Svetainėje yra pateikiamos nuorodos į mūsų paskyras socialiniuose tinkluose. Žemiau pateikiame socialinių tinklų paskyras, kuriomis naudojamės, ir nuorodas į šių paskyrų privatumo politikas:

  • socialinis tinklas „Facebook“, kurio privatumo duomenų politika lietuvių kalba yra pateikiama adresu – https://www.facebook.com/privacy/explanation;
  • socialinis tinklas „Twitter“, kurio privatumo politika anglų kalba yra pateikiama adresu – https://twitter.com/en/privacy;
  • socialinis tinklas „Pinterest“, kurio privatumo politika anglų kalba yra pateikiama adresu – https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy;
  • socialinis tinklas „Linkedin“, kurio privatumo politika anglų kalba yra pateikiama adresu – https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy;
  • socialinis tinklas „Google+“, kurio privatumo politika lietuvių kalba yra pateikiama adresu – https://policies.google.com/privacy?hl=lt

Informaciją, kurią mums pateikiate socialinės žiniasklaidos priemonėmis, kontroliuoja socialinio tinklo valdytojas. Mes nesame atsakingi už aukščiau pateiktų socialinių tinklų turinį, privatumo politikas bei taikomas duomenų apsaugos priemones. Rekomenduojame perskaityti socialinių tinklų privatumo politikas ir tiesiogiai susisiekti su šiais paslaugų teikėjais, jeigu Jums kyla klausimų dėl to, kaip socialiniai tinklai naudoja Jūsų asmens duomenis.

PRIVATUMO POLITIKOS PAKEITIMAI

Pasiliekame teisę atnaujinti svetainės Privatumo politiką, siekiant ištaisyti klaidas arba laikytis naujų teisės aktų reikalavimų. Atnaujinę Privatumo politiką svetainės lankytojui nurodysime informaciją kada šis dokumentas buvo atnaujintas paskutinį kartą. Privatumo politikos pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo interneto svetainėje dienos, o apie atliktus pakeitimus galite sužinoti apsilankę svetainėje ir peržiūrėję politiką.

Laikome, kad tinklalapio naudotojas sutinka su Privatumo politikos pakeitimais, jei atlikus pakeitimus, svetainės naudotojas toliau naudojasi svetaine bei jos teikiamomis paslaugomis. Jeigu nesutinkate su Privatumo politikos pakeitimais, prašome nesinaudoti svetaine bei teikiamomis paslaugomis.

Informuojame, kad paskutinį kartą svetainės Privatumo politika buvo atnaujinta 2018 m. gruodžio 18 d.

PAGALBA

Iškilus klausimams dėl šios Privatumo politikos ar siekiant įgyvendinti duomenų subjekto teises, prašome kreiptis el. paštu pagalba@ziniugidas.lt arba skambinti telefono numeriu +37067730485. Atsakysime į Jūsų užduotus klausimus ar išsakytas pastabas, taip pat, esant poreikiui, padėsime įgyvendinti Jūsų turimas duomenų subjekto teises. Nepavykus išspręsti ginčo, asmens duomenų subjektas, siekdamas įgyvendinti savo teises, turi teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją.